Voor en Na: oud huis krijgt een eigentijds interieur | homify

Voor en Na: oud huis krijgt een eigentijds interieur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Novodeco Living room
Loading admin actions …

Hoe knap je een oud huis in Spanje op? Dat is een vraag die je niet aan ons voor moet leggen, maar waar een restauratiebedrijf uit Alicante wel antwoord op kan geven. En in dit geval laten we de beelden natuurlijk spreken. Een prachtig eigentijds interieur is het meest opvallende aan dit project. We hebben heel wat beelden te bekijken, dus we gaan direct beginnen.

Voor/tijdens: de binnenkant

Heel veel kaas kun je hier eigenlijk niet van maken, want de binnenkant was minstens zo’n grote bouwput als de buitenkant van het huis. Ruimte is er in ieder geval wel en daarmee ook mogelijkheden genoeg.

Voor/tijdens: druk aan de slag!

We komen binnenvallen tijdens de drukke werkzaamheden in en rond het huis. Er gebeurt hier nogal wat! Het blijft niet alleen bij het interieur, want ook buiten zijn er heel wat dingen veranderd. Van het oude huis lijkt weinig meer over te blijven, maar als je de oude muren bekijkt dan is dat ook helemaal niet zo erg.

Na: eclectische ingang

De ingang lijkt al een heel erg goed voorproefje te zijn op de rest van het huis. Een mooi eclectisch geheel waarin vele verschillende stijlen naar voren komen. Moderne, landelijke en Mediterraanse accenten bepalen het totaalplaatje. Een goed begin dat naar meer smaakt.

Bijzondere entree

Na de ingang naar het erf en de tuin van het huis, zien we nu de fraaie entree in de vorm van de voordeur. Ook hier komt het eclectische weer zo duidelijk naar voren. Een mooie scheepsbel versterkt het maritieme gehalte. En dat geldt ook zeker voor de artistieke interpretatie van een stuurwiel aan de muur. Zou hier een zeeman wonen?

Aparte mix van stijlen

Het interieur laat weer zo’n duizelingwekkende bijzondere mix van stijlen zien. Laten we eerst de constructie als zodanig bekijken. Een mooie, frisse en moderne interpretatie mag dit genoemd worden. Wat het zo bijzonder maakt, zijn de meubels die er bij zijn gezocht. En vooral natuurlijk het Perzische tapijt dat voor een heel aparte sfeer zorgt. Eigenlijk past het tapijt er helemaal niet bij en juist daardoor wordt de woonkamer zo leuk en interessant om te zien.

Het blijft apart!

Je had vast al wel een beetje aangevoeld dat de rest van het interieur ook niet heel erg doorsnee zou zijn. Deze intieme zithoek is daar natuurlijk ook een prachtig voorbeeld van. Opvallend is dat ook hier weer tapijten te vinden zijn die over het (donkere) laminaat zijn gelegd.

Moderne keuken

Waar het de keuken betreft, is wel gekozen voor een moderne stijl. Wel met een kleine twist natuurlijk; ook al kun je de vinger er niet zo goed opleggen, er is iets aparts met deze keuken. Het boogje wat je aan de rechterkant nog net kunt zien, geeft ook weer aan dat de stijl hier zeer divers is.

Gezellige slaapkamer

Qua stijl is dit niet de meest fraaie slaapkamer, maar als het aankomt op gezelligheid wel. En waar twee keer nog toeval mag zijn, is een derde keer een (oosters) tapijt op de vloer geen toeval meer. Het is ongetwijfeld een persoonlijke liefhebberij van de bewoners.

Het uitzicht

We hadden al een vaag vermoeden, maar de zee is inderdaad dicht in de buurt. En als je niet direct aan het strand woont, dan kun je geen betere plek als deze bedenken om te wonen. Je wilt toch wel de hele dag van zo’n uitzicht genieten…

Ben je lekker geïnspireerd geraakt door al deze beelden? Je kunt in dit geval zien hoe bijzonder het uitpakt als je een heel erg eclectische invalshoek gebruikt. Voor nog zo’n inspirerend project laten we je ook graag dit huis zien.

Casas inHAUS Modern Houses

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!