Tussenverdieping voor nog meer ruimte | homify

Tussenverdieping voor nog meer ruimte

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Bedroom by con3studio
Loading admin actions …

Een mezzanine, entresol of tussenvloer is een fantastische manier om extra vierkante meters aan een kleine ruimte, eenkamerwoning of slaapkamer toe te voegen. Ook geven ze een bijzondere uitstraling aan je huis. De ruimte die je met een tussenverdieping creëert kun je gebruiken als slaapkamer, als opslagruimte, een klein kantoor, of speelruimte. De mogelijkheden zijn talrijk.

Kun jij wel wat meer ruimte gebruiken in je woning, kijk dan naar de 7 voorbeelden van tussenvloeren die we voor je verzameld hebben. Misschien brengt een van de foto's je wel op een goed idee.

Kleine suite

Deze tussenvloer maakt van de slaapkamer een kleine suite. Boven is plek genoeg voor een zithoek met een bank, een kast om spullen op te bergen en misschien een televisie. Het mezzanine kan ook prima dienen als extra logeerkamer als een vriend of vriendin wil blijven slapen. Een slaapbank is dan ideaal!

Rustig werken of ontspannen

Geweldig deze tussenruimte met glazen vloer. Zo kun je rustig boven zitten zonder alles te missen wat beneden gebeurt. Het puntdak en het grote dakraam vullen deze ruimte met lucht en licht. Bijzonder zijn ook de dikke balken van het dak en de klassieke meubels.

Een ideale plek om te ontspannen of rustig te werken of te studeren.

Een verborgen bed

Wie heeft een hele slaapkamer nodig, als je ook een gezellige slaapkamer hoek kunt hebben? Deze mezzanine biedt net genoeg ruimte voor een bed, een plank voor spullen en een klein dakraam. Handig zo'n extra verdieping, want zo bespaar je ruimte die je weer ergens anders voor kunt gebruiken.

Hoogslaper

Mezzanines zijn een geweldige oplossing voor kinder- en jeugdkamers. Op deze manier krijgen kinderen meer ruimte om te spelen, te leren of creatief bezig te zijn. Hier zien we een echt mooie combinatie van een inloopkast en een hoogslaper. En wat heel leuk is! Het bed is via twee trappen bereikbaar.

Eenkamerwoning

In kleine appartementen en studio's zijn hoge plafonds goud waard, want zo heb je de mogelijkheid om met een mezzanine of tussenvloer een extra ruimte te maken. Hier is het bed hoog boven in de kamer gemaakt. Handig want zo is er beneden nog voldoende ruimte voor een zithoek en een kleine keuken. 

Bijzonder: de trap naar het bed is gelijk een boekenkast! Kijk ook eens in dit Ideabook. Hier leggen we uit waar je rekening mee moet houden wanneer je een mezzanine wilt toevoegen aan je huis en welke mogelijkheden er zijn. Ook laten we een aantal bijzondere designs zien.

De kinderkamer

Kinderen hebben behoefte aan ruimte om te spelen te spelen of vrienden te ontvangen voor logeerpartijen.  Daarom zie je een mezzanine eerder in de slaapkamers van kinderen dan bij volwassenen.  Een extra tussenvloer voor een bed geeft ze de mogelijkheid om de rest van de kamer te gebruiken als speelkamer met een plek om huiswerk te maken.

Logeerkamer

Lavori Modern Bedroom by 3d-arch Modern
3d-arch

Lavori

3d-arch

Zo willen we allemaal wakker worden! Wat een uitzicht. Verdere inrichting naast het bed is hierdoor eigenlijk overbodig. Deze tussenverdieping is ideaal voor logees die een paar nachten willen blijven slapen. Het bed heeft ook wieltjes en schuif je zo naar een andere plek. De ruimte kun je dan weer gebruiken voor andere doeleinden. Een ruimte om te sporten? Lijkt ons niet verkeerd met dit vergezicht richting de bergen.

Tenslotte. Ga je aan de slag met het bouwen van een tussenverdieping. Zorg dan voor een stevige draagconstructie. De nieuwe ruimte moet het gewicht van het meubel en mensen makkelijk kunnen dragen. Twijfel je over de bouwconstructie die je in je hoofd hebt, raadpleeg een van onze professionals. Zij helpen je graag met het uitwerken van je plannen en ideeën.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!