Vijf bijzondere ideeën voor je veranda of terras

Request quote

Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.

Vijf bijzondere ideeën voor je veranda of terras

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
 Patios & Decks by Grendene Design, Modern
Loading admin actions …

Een veranda of terras is de perfecte plek om te genieten van de zon, met familie te eten op een warme zomerdag of de zondag doorbrengen met een goed boek. Compleet met een paar comfortabele stoelen, een mooie eettafel en planten. Een plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven! 

Wil je een veranda bouwen of je terras veranderen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Belangrijk is om de tuin te omringen met groen. Zo heb je zicht heb je vanaf je terras zicht op de mooiste bloemen en planten in de tuin. Let bij het bepalen van de plek ook op de stand van de zon en kleed de ruimte aan met mooie meubels en sfeervolle accessoires en het vakantiegevoel is compleet!

Om je vast een eind op weg te helpen hebben we 5 bijzondere veranda's en terrassen voor je verzameld.

1. De houten veranda

 Patios & Decks by HORM.IT, Country
HORM.IT

MILOS Armchair—SENDAI CRYSTAL Bookcase

HORM.IT

Wil je iets bijzonders maken van je veranda? Plaats dan een pergola in de veranda waar planten langs kunnen groeien. Op deze manier is het contrast tussen de veranda en de tuin niet al te groot te maken en creëer je een mooie serene groene sfeer. Laat de pergola begroeien met druiven of een andere warmte minnende klimplant.

Op de foto hebben de bewoners de plek verder huiselijk ingericht  met twee comfortabele stoelen, een boekenkast en een tafel om aan te eten of te werken.

2. Pergola met schaduwdoek

Je wilt iets van een overkapping op je terras, maar voor een veranda heb je geen ruimte. Plaats dan een pergola. Zoals je op de foto ziet, geeft een eenvoudige houten constructie met zonnedoek al veel sfeer aan het terras. Op warme dagen biedt de pergola schaduw en ook geeft de pergola hoogte en ruimte op je terras.

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp, kijk dan ook eens in dit Ideabook.

3. De Italiaanse veranda

 Patios & Decks by HORM.IT, Country
HORM.IT

AUTOREGGENTE Table—HEXAGON Stool / Sidetable—CHARLOTTE Armchair

HORM.IT

Dit is echt een droom van een veranda! Het is net een kleine woonkamer met een houten tafel, een mooie brocante kast en sfeervolle accessoires. Deze beschutte plek is een heerlijke plek om te eten, een boek te lezen of naar al het moois in de tuin te kijken. Opvallend is het contrast tussen de de smeedijzeren stoelen en de moderne tafel. 

4. De aluminium veranda

Deze veranda heeft een metalen structuur met schuifdeuren die open kunnen als het mooi weer is. De ruimte staat in nauw contact met de tuin. Een heerlijke plek waar het zelfs aangenaam toeven is als het regent en koud is. De bamboeplanten geven je het gevoel midden in de natuur te zitten en ruizen vrolijk in de wind heen en weer.

Wil je 's avonds wat meer beschut zitten, scherm de veranda dan af met luchtige gordijnen die niet alles afsluiten maar het licht van buiten op een mooie manier filteren.

4. De tuin en het terras

Maak van je terras een plek waar je je welverdiende vakantie doorbrengt!  Dit voorbeeld heeft iets weg van een terras bij een vakantiewoning. Mooi is de plantenbak met een geïntegreerde zitruimte en een mooie kleine boom in het midden. En valt je verder nog iets op? De dubbele ramen achter de plantenbak is voor een gedeelte gevuld met water. Het effect is betoverend!

Wil je ook iets bijzonders op je terras? Raadpleeg een van onze professionals. Zij zijn als geen ander in staat om je ideeën ten uitvoer te brengen.

 Houses by Casas inHAUS, Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!