5 ideeën om je muren aantrekkelijk te maken! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 ideeën om je muren aantrekkelijk te maken!

TILL BEHNE TILL BEHNE
rustic  by Creativespace Sartoria Murale, Rustic
Loading admin actions …

Muren zijn in feite een lege canvas. En een lege canvas is ook maar saai, ze zijn er om beschilderd te worden. En dat geldt dus ook een beetje voor muren. Natuurlijk, je kan ze niet allemaal kleurrijk en bont maken. Maar hier en daar wat extra's is wel zo leuk. Daarom in dit Ideabook een aantal voorbeelden van gepimpte muren, zodat je huis verre van saai is.

1. Grove baksteen

Waar de natuursteen van hierboven een bepaalde elegantie uitstraalt, kun je ook kiezen voor een steensoort die je een wat stoerder imago heeft. Door de ruwheid en ongelijkheid van de stenen die we op deze foto zien, krijgt de ruimte meteen een hele andere look.

2. Natuursteen

De meeste muren zijn natuurlijk al van steen. Maar om ze een bijzondere en luxe uitstraling te geven kun je een muur bekleden met natuursteen, zoals hier op de foto. Het geeft de ruimte meteen een luxe en statige uitstraling. Net dat beetje extra. Natuursteen is er natuurlijk in verschillende kleuren en structuren, dus voor elke smaak valt er wel eentje te vinden.

3. Foto

Een muur versieren met een grote foto is ook een spannende optie. Zo'n foto kun je uitprinten en als foto ophangen of hem als behang op de muur plakken. In dit geval zijn er natuurlijk eindig veel mogelijkheden. Je kunt een foto kiezen van een mooi landschap, van een skyline waar je ooit nog op reis naartoe wilt of een tropisch strand voor een exotische sfeer. In alle gevallen is je muur dan alles behalve saai.

4. Behang keuken

De keuken kan zo nu en dan ook wel eens een opfrisbeurt gebruiken. Maar in plaats van een nieuwe keuken te plaatsen, dat kost veel te veel geld, kun je ook de muren aanpakken. Zoals je hier op de foto met een kleurrijk behangetje. Het is het misschien een niet iedereen zijn kopje thee, maar de keuken fleurt er wel van op. En saai is hij zeker niet meer.

5. Spiegels

Tot slot kunnen spiegels nog voor een spannend effect zorgen. Zeker voor kleinere ruimtes kan dit wonderen doen. Door spiegels worden ruimtes namelijk een stuk groter, door het optische effect. En als je de spiegel variant combineert met een van de bovenstaande opties, is het dubbel feest.

Ben je na het lezen van dit geïnspireerd geraakt, een wissel dan eens van gedachten met een van deze professionals om te kijken wat er mogelijk is in jou huis. Hier kun je nog wat inspiratie opdoen wat betreft spannende muren. En in dit Ideabook lees je meer over fraaie stenen muren.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!