11 trucs die architecten toepassen in een droomhuis! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

11 trucs die architecten toepassen in een droomhuis!

Stoa. Stoa.
Country style house by reitsema & partners architecten bna Country
Loading admin actions …

Altijd al eens een woning willen inrichten als een ware architect? Vandaag gaan we je de tools geven om dit voor elkaar te krijgen. In dit ideabook laten we je namelijk 10 trucs zien die architecten toepassen in hun droomhuis. Denk je dat dit iets is wat buiten je bereik ligt? Geen sprake van! Iedereen kan deze tips thuis op zijn of haar eigen manier uitwerken. Daarbij kun je je laten adviseren door een expert. Samen komen jullie er zeker uit. Kijk met ons mee naar deze gave voorbeelden en laat je verrassen door de mooie voorbeelden. Be inspired! 

1. Open interieur

Wat voor het exterieur van de woning geldt is ook binnen een wet: een open interieur zorgt voor een unieke woonambiance waarin je je helemaal te gek voelt. In deze woning kom is er zo veel te zien, het gaat hier dus om een dynamische ruimte waarin diverse open structuren je gevoel van ruimte prikkelen. We hebben zicht op de bovenverdieping en kijken dwars door de verschillende kamers op de begane grond. Naast de slaapkamer (hier rechts) zien we de keuken met de strakke kasten. We vinden deze kamer met zijn verschillende oppervlakken een lust voor het oog. Meer mooie interieurs kun je hier vinden. 

2. Open gevel

Niets brengt je zo goed in de stemming op het woonvlak als een open gevel. In dit voorbeeld hebben we te maken met een excellent exemplaar! De grote raampartijen zorgen voor een grandioze lichtval binnen, terwijl je buiten getrakteerd wordt op een spel van licht en sfeervol design. De woning staat op een plek waar je alle vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt, de buren zitten je niet op de lip! Deze open gevel is een slimme truc om direct een sfeervolle look aan je woning te geven, transparantie is in onze tijd erg gewild. Samen met een expert ontwerp je snel een droomwoning. 

3. Contrasten

Een andere truc die architecten vaak gebruiken is het opzoeken van contrasten. Hier zien we er een schitterend voorbeeld van: een mediterraanse vloer steekt prachtig af bij het natuurlijk hout. De natuurstenen plaat op het hout doet het goed in deze keuken. Zo ontstaat die speelse look met een huiselijke feel. We vinden de tegels op de achterwand van deze keuken ook erg gaaf! 

4. Zwart-wit

Waar in de geschiedenis van het design we ook kijken we komen altijd het zwart-wit thema als een constante tegen. Dit is niet zonder reden, want dit contrast is een van de grootste trucs die architecten toepassen. In deze kamer (met een minimalistische look) voelen we dat dit schema op z´n plaats is. Vooral de haard is betoverend. Je komt gemakkelijk tot rust in deze gave kamer. Hier vind je nog meer gave voorbeelden van tof design. 

5. Bonte verzameling

Architecten vinden het leuk om een interieur een interessante look te geven, daarvoor gebruiken ze uiteenlopende stijlen en decoraties. Het gaat erom dat de kamer iets te vertellen heeft. Als je dus decoraties voor je woning kiest kun je maar het beste gaan voor objecten waarmee je een emotionele connectie hebt, bijvoorbeeld souvenirs die op reis gevonden hebt. In deze kamer zien we een scala aan objecten en meubels die precies weergeven wat de bewoners voelen bij hun woonkamer. Alles mag naast elkaar staan, als je er maar een goed gevoel van krijgt. 

6. Gewaagde look

Een architect moet op een of andere manier er uitspringen, vaak proberen ze dit door een gewaagde look te geven aan het interieur, natuurlijk wel in overleg met de bewoners. In deze kamer zien we precies zo´n look! Kun jij je voorstellen dat je zelf zo´n badkamer zou ontwerpen. Misschien wel, maar dit is toch ook duidelijk het werk van een architect die precies wist waar het naar toe moest met deze kamer. Wat een gaaf idee om de wand door te laten lopen in de vloer. Wat een eenheid! Dat laatste is ook een truc van de architecten, zo ervaar je de kamer als afgerond en compleet.  

7. Terugvallen op de traditie

Vooruitgang is belangrijk, maar bouwen op de traditie natuurlijk ook. Architecten doen dit soms expliciet (zoals in dit voorbeeld) of meer op een verborgen manier. In deze woning is er gekozen voor een combinatie tussen de moderne strakke stijl en de boeren stijl, die al eeuwen in Nederland te zien is. Let eens op de verschillende lagen: baksteen onderlaag, witte en grijze laag, een houten laag en tenslotte de rietenlaag, het rietgedekte dak. Een woning met een duidelijke identiteit die helemaal geworteld is in de oude traditie, maar toch ook de nieuwe stijl naar voren brengt. 

8. Connectie tussen architectuur en landschap

Een mooie truc om de woning als het ware op te laten gaan in de omgeving is deze door te laten lopen in het landschap. We zien een geweldig voorbeeld van een strakke woning waarvan de gevel overgaat in een minimalistische vijver. De connectie met het gazon ernaast is schitterend. In de zomer kun je hier genieten van de ruimte en de vrijheid. 

9. Excellent comfort

Modern Bathroom by Kabaz Modern

Om een woning echt excellent te maken zorgen architecten ervoor dat ze in de woning comfort realiseren dat beantwoord aan het niveau van het geheel. Je kunt kiezen voor een spa in huis, dan krijg je echt het wooncomfort dat past bij een designwoning. Hier zien we een prachtige uitwerking van die gedachte: links een douche en recht voor ons een badkamer met ovaal bad. Genieten geblazen in deze mooie badkamer. 

10. Eclectisch

Eclectisch design is populair vanwege de creatieve look en conceptuele eigenheid die er vaak uit dit design spreekt. De kroonluchter in deze woonkamer geeft dit laatste duidelijk weer, het is net een wortelstelsel dat over het plafond groeit. Dit wordt gecombineerd met een strakke look die zeer eigentijds is. Zo ontstaat ook een contrast dat zorgt voor een interessante look. 

11. Kijk over de grens

Eclectic style bedroom by Kabaz Eclectic

Als architect kijk je dikwijls over de grens, gewoon om je te laten inspireren door verschillende stijlen en ideeën. In deze kamer zien we een mediterraanse wand die gebouw is uit kleine kiezelstenen. Zo krijg je een natuurlijke look. Het kleurige design zorgt voor een mooi contrast met de natuurlijke kleuren van de wand en doet ook zeer zuidelijk aan. Geef je ogen dus goed de kost als je aan het ontwerpen slaat! 

Bonus truc

Rustic style garden by Kabaz Rustic

Een woning is niet compleet zonder een plek voor de kinderen, indien er kinderen zijn natuurlijk. Hier is er gedacht aan de kleinsten door een gave boomhut te maken die niet heel hoog is. Zo kunnen ze veilig spelen en een gevoel van vrijheid ervaren. In de achtertuin kunnen ze allerlei avonturen beleven, terwijl je toch een oogje in het zeil kunt houden. Een geheime truc die de tuin net even dat beetje extra geeft!

We zijn aan het einde van dit overzicht trucs gekomen. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën. 

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!