7 geniale ideeën voor stenen in je tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 geniale ideeën voor stenen in je tuin

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Modern Garden by Hoveniersbedrijf Guy Wolfs Modern
Loading admin actions …

Er zijn vele manieren om te decoreren met stenen in je tuin.  Wat je nodig hebt zijn stenen en een beetje fantasie!

Stenen zijn robuust, natuurlijk en zijn op verschillende manieren toepasbaar. Gebruik mooie stenen voor je terras,  plaats een steen in een mooie vorm als kunstwerk, of boots een kabbelend beekje na. Voor elke stijl is wel een passende steen te vinden.

In dit Ideabook laten we je een een aantal ideeën zien om je te inspireren bij het ontwerpen van je tuin.

 Geniet ervan!

1. Buitenhaard van flagstones

De buitenhaard op de foto is gemaakt van flagstones. Het is een elegant en zeer duurzame steensoort. Prachtig is combinatie met andere natuurlijke materialen als cortenstaal en betontegels. Op de foto zie je hier een mooi voorbeeld van. 

Cortenstaal is een metaallegering en bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom is toegevoegd. Opvallend is de bruine roestkleur die ontstaat wanneer je het staal aan de buitenlucht blootstelt. Cortenstaal wordt steeds vaker toegepast in tuinen. Wil je weten hoe? Kijk eens in dit Ideabook voor ideeën en inspiratie!

2. Steen en water

Luister naar het geluid van het water en kijk hoe het water langs de steen loopt. Voel je je al helemaal tot rust komen? Waterelementen zijn er in alle vormen en maten. Heb je een grote tuin dan kun je flink uitpakken met een heuse fontein en klaterend watergeweld. Is je tuin wat kleiner dan is een steen als op de foto ideaal.  

Laat je bij de aanschaf van een waterelement adviseren door een van onze adviseurs.

3. Natuurlijke waterloop

De ontwerper van deze bostuin heeft op een prachtige manier een natuurlijke waterloop gecreëerd. De tuin is zorgvuldig ontworpen maar lijkt op een heel natuurlijke manier ontstaan te zijn. De Belgische Ardennen hebben model gestaan voor deze tuin.  De details maken het ontwerp en geven zowel de natuur als de architectuur haar eigen identiteit.  Een tuin voor de liefhebber!

4. Gebruik steen op de gevel

Een muur van steen niet alleen esthetisch mooi, maar ook heel duurzaam. Steen gaat ook heel goed samen met andere materialen als hout en beton. De combinatie van de verschillende texturen brengen een gevel en een huis tot leven!

Samen met de het groen van de planten geeft het gebruik van steen deze woning een rustieke, elegante en warme touch.

5. Steen als kunst

Geef een je tuin een eigen persoonlijkheid met een object van steen. Een steen uit de natuur vormt door zijn specifieke vorm als vanzelf een kunstobject, maar je kan ook kiezen voor een gebeeldhouwd exemplaar.

De ronde vorm van de steen op de foto vormt een schitterend contrast met de rechte lijnen van het ontwerp en de grote plantenpot.

6. Stenen zuilen

Je kunt gebruik maken van grote stenen in de tuin om coulissen te maken. Ze geven diepte aan je tuin en vormen een mooie achtergrond voor de planten die de stenen omringen. Plaats de stenen op enige afstand van elkaar zodat de ruimte tussen de kolommen groot genoeg is. Plaats voor de stenen planten met een mooie vorm en structuur als grassen en coniferen.

7. Combineer

Gebruik stenen in verschillende maten, texturen en kleuren om een mini landschap in je tuin te creëren. Het is als het samenstellen van een schilderij waarbij elke steen staat voor een groter element in de natuur.  Wees creatief en maak je eigen droomwereld!

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!