5 bijzondere woningen en hun slaapkamer

larapappers larapappers
von Mann Architektur GmbH Modern Bedroom
Loading admin actions …

Wie spiekt niet graag door de ramen van huizen om te kijken hoe andere mensen leven? Een blik in een vreemde woonkamer kan namelijk voor veel verrassingen zorgen. Wij laten jou vandaag echter een ruimte zien die nog veel intiemer is; de slaapkamer. Kijk met ons mee achter de muren van 5 bijzondere familiewoningen en werp een blik in hun slaapkamer.

Klassieke familiewoning

Deze woning is aan de buitenkant niet heel bijzonder; een klassieke familiewoning. Maar niets is minder waar, deze woning kan namelijk in twee delen verdeeld worden; het hoofddeel van deze woning bestaat uit houten elementen en het aangrenzende gedeelte werd van beton gemaakt. Het betonnen deel is dan ook het bijzondere deel. Kijk met ons mee!

Een slaapkamer van beton

Wat meteen opvalt aan deze ruimte zijn de betonnen muren. Beton is niet direct een materiaal waaraan je denkt bij het bouwen van een slaapkamer, maar op de juiste manier toegepast kan beton een ware verademing zijn. De coole look van de betonnen muren staan in een schril contrast met de warme, houten elementen zoals het bed en het nachtkastje. Maar niet alleen de natuurlijke elementen, ook het hoge plafond brengt een bijzondere sfeer met zich mee. Daarnaast is een bijzonder element de glazen plaat die als balustrade dient.

Een blik in de diepte

Deze familiewoning valt op door zijn kleurengebruik en de grote ramen. Dankzij de hoge ramen krijg je meteen een goede indruk van het interieur; het is makkelijk om hier een blik naar binnen te werpen. De L-vormige bouw van de woning geeft de woning verder een moderne look. De slaapkamer is echter niet meteen zichtbaar, deze vind je op de tweede etage van de woning.

Bonte slaapkamer

De rode buitenmuren van de woning waren natuurlijk al opvallend en hier is het niet bij gebleven; de knalgele muren van de slaapkamer vallen meteen op. De bewoners van deze woning houden duidelijk van colour-blocking; de badkamer naast de slaapkamer heeft namelijk rode muren. Om ervoor te zorgen dat het interieur niet te kleurrijk is, werd voor het beddengoed voor lichte kleuren gekozen. 

Houd jij van veel kleur? Lees dan ook dit Ideabook met zes tips voor meer kleur in de woonkamer.

Een romantisch landhuis

Deze familiewoning werd op een heuvel gebouwd, niet iets wat iedereen direct aanspreekt. Toch geeft juist de heuvel de woning zijn charme; zo kon bijvoorbeeld aan de woning een parkeergarage van steen gebouwd worden waardoor het net lijkt alsof de woning op deze garage gebouwd is. Ook het weggetje dat naar de deur leidt geeft de woning een romantische look. Laten we een kijkje in de woning nemen.

Slaapkamer in landhuisstijl

Wat meteen opvalt is dat aan de binnenkant geen stenen elementen gebruikt zijn. Daarvoor in de plaats is er gebruikt gemaakt van opvallende houten elementen zoals de balken die het plafond sieren. Pasteltinten en een bijzondere kroonluchter zijn de enige decoraties die deze slaapkamer nodig heeft; een waar romantisch gevoel.

Een moderne familiewoning

Een perfecte familiewoning met een groot, groen gazon. De bouw van de woning heeft echter meer te bieden dan je denkt; de bovenkant van de woning bestaat namelijk uit een stenen gedeelte en de onderkant van de woning is gemaakt van moderne, gipsplaten. Door de aanbouw is er een groot dakterras ontstaan. Op de tweede etage vind je een gezellige leeshoek, een slaapkamer en een verrassing.

Slaapkamer met spa

Je verwacht in deze woning een normale slaapkamer, maar deze slaapkamer is verrassend; de badkamer is namelijk in de slaapkamer geïntegreerd. Eigenlijk kan deze badkamer een spa genoemd worden; je ziet namelijk achter het luxueuze bad een kleine sauna. De hoge boomstammen zorgen voor de perfecte look en delen de ruimte in een slaap- en badkamer.

Op en top luxe

Ten slotte werpen we nog een blik in een luxueuze villa. Aan de buitenkant ziet deze woning al veel belovend uit; een zwembad, een groot terras, de juiste verlichting, hoge ramen en een indrukwekkende architectuur die door een professional ontworpen is. De slaapkamer moet bijzonder zijn!

Slaapkamer met uitzicht

Wat vind je ervan? Het uitzicht is natuurlijk niet slecht! Bij deze slaapkamer heb je geen gordijnen nodig, niemand kan hier een blik naar binnen werpen. En veel decoratie heeft deze slaapkamer niet nodig, het prachtige uitzicht is voldoende. Verder zorgt de materiaalmix voor een moderne sfeer; een stenen vloer gecombineerd met een houten muur. Wij zijn overtuigd!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!