12 prachtige design badkamers

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
ARCHILAB architettura e design Modern Bathroom
Loading admin actions …

Italiaans design staat wereldwijd bekend vanwege haar verfijning. Ook in badkamers weten de Italianen prachtige smaakvolle ontwerpen te creeren. De perfecte badkamer ontwerpen is een kwestie van de juiste mix aan materialen en elementen. Niet teveel, niet te weinig. Zo ontstaat dat gebalanceerde ontwerp waabij niets aan het toeval is over gelaten. Italianen begrijpen dit als geen ander. We kunnen dus inspiratie opdoen door hiernaar te kijken. We nemen je mee en laten je 12 van deze schitterende badkamerdesigns zien van rustiek tot Scandinavisch en modern. Allemaal met die verfijnde Italiaanse touch.  

Badkamer met lichtinval

Prachtig de lichtinval op de natuurlijke stenen muur in deze badkamer! Deze muur versterkt met zijn elegantie de esthestische waarde van de omgeving en zorgt voor een frisse en stijlvolle aanblik. Voorzien van de juiste dosis wit en het ontwerp voor deze badkamer kan niet meer stuk! Let ook op de prachtige verlichte nis onder het raam.

Moderne kleine badkamer

De redding van iedere kleine badkamer: de douchewand met twee schuifdeuren voor optimaal douchegenot. Hier zien we dat je ook een kleine badkamer modern en stijlvol kunt inrichten. De gietvloer vormt hier een prachtig modern accent. Deze vloer heeft geen naden of randen waardoor de ruimte optisch wordt vergroot. Wil je meer weten over hoe je alles uit je kleine badkamer haalt? Lees dan ook dit artikel.

De scandinavische badkamer

Wit & hout: altijd een succesvolle combi. Hier zien we een Scandinavische badkamer met veel houten rustieke elementen in de vorm van het houten wastafelmeubel en de balken langs de ramen. De deels natuurstenen vloer zorgt voor een speels effect. De schuine wand is slim gebruikt voor het plaatsen van een doucheruimte.

Kleur!

Italiaans design gaat kleur niet uit de weg en hier zien we daar een mooi voorbeeld van. De vloer en doucheruimte zijn betegeld met prachtige gekleurde zeegroene tegels in geometrisch patroon. Deze vorm komt tevens weer terug in het felgele kastdeurtje. Door de strakke belijning en neutrale inrichting in de rest van de badkamer komen deze kleurelementen op prachtige wijze naar voren.

Met natuursteen

Een klassiek voorbeeld van Italiaans rustiek design. Deze badkamer met ruwe stenen muren kent een charme die moeilijk kan worden weerstaan. Wanneer je een oud huis koopt dan kun je de muren vaak onbewerkt laten voor dit effect! In plaats van de hele badkamer kun je er ook voor kiezen om slechts een muur met natuursteen te betegelen.

Rustiek en modern

Ook hier zien we het gebruik van natuursteen voor de muren maar dit keer in combinatie met wit & hout. Rustiek kun je dus ook prima combineren met strakke en meer moderne elementen. Zo heb je toch die warme rustieke sfeer in de badkamer maar de strakke belijning en witte badmeubels zorgen voor een frisse en eigentijdse look!

Decoratieve badkamer

Decoratie blijft tegenwoordig niet meer beperkt tot de woonkamer. Ook in de badkamer kun je wat accessoires plaatsen die zorgen voor een geheel eigen sfeer. 

Wit

Veel wit doet het goed in elk interieur. Doordat de witte elementen in verschillende vormen zijn geplaatst in deze badkamer ontstaat een spannende belijning en levendig effect. Wit boven en hout onder in dezelfde kleurstelling zorgt voor een serene, ruimtelijke en rustige sfeer.

Warm en klassiek

Warme aardetinten of producten zoals leemstuc geven een natuurlijke en warme sfeer aan je badkamer. Combineer ze met een mooie antieke spiegel en je hebt een prachtige klassieke badkamer.

Tegels met patronen

Tegels met patronen en mozaiektegels zijn on trend in de badkamers anno 2016. Maar hoe creeer je er die prachtige designsfeer mee zonder gevoel van too much? Hier zien we een prachtig voorbeeld. Het blauwe van de tegels komt terug in de vloer en het strakke houten badmeubel zorgt voor de unieke levendige touch en zorgt voor een meer moderne look. 

Crispy white

Tegelen hoeft in deze tijd niet meer. Er zijn allerlei producten waarmee je de muren kunt voorzien van stucwerk of verf in je badkamer. Hier zien we wat een prachtig strak effect je kunt creeren met wit stucwerk. Een goede optie voor een kleine ruimte. De deels open gelaten ruwe baksteen muur zorgt voor een mooi accent.

En nog meer wit

En nog een voorbeeld van een ontwerp waar wit de boventoon voert. Deze keer met tegels. Wit zorgt voor een heldere frisse en ruimtelijke sfeer. Hier is de verbinding gemaakt met buiten en de natuur via de deur met zicht op de tuin en de bloemen voor de spiegel. 

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!