Luxe villa te Velp | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Luxe villa te Velp

Stoa. Stoa.
Modern Houses by Van Hoogevest Architecten Modern
Loading admin actions …

Van Hoogevest Architecten hebben een schitterende, luxe villa te Velp gerealiseerd die opvalt door zijn unieke vormen. Het bureau is een knooppunt van kennis omdat het verschillende aspecten van de bouw: historisch onderzoek bouwlocatie, bouwkunde en creatieve ontwerpen in eigen beheer heeft. Zo ontstaat er een helder beeld van de mogenlijkheden en kunnen de wensen van de opdrachtgever concreet worden uitgewerkt. We laten je vandaag de villa zien die geënt is op de architectuur van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Voor het bureau was het een uitdaging om de stijl van Wright te vertalen naar die van hun zelf. We kijken vandaag onze ogen uit. Ga je met ons mee? Laat je inspireren!

Imposant

De bijzondere daken vormen scherpe hoeken in het landschap. De woning volgt secuur de verschillende zichtlijnen in het landschap, via deze kijklijnen ontstaat er een mooi connectie tussen het gebouw en de natuurlijk context. De woning is deel van de Ecologische Hoofd Structuur, een locatie waarin bedreigde diersoorten en planten een veilige haven vinden. Tijdens de bouw was er de noodzaak de natuur te ontzien. Uiteindelijk heeft men een nieuw beekdal gecreëerd. Van Hoogevest Architecten heeft dit laatste gerealiseerd in samenwerking met Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten.

Linkerzijde

Vanuit deze positie hebben we een prachtig zich op het huis. We zien hier een prachtig terras met een trap die uitmondt in een groot gazon. Dat terras is de ideale locatie om van de zomerzon te genieten, het gazon overigens ook! De grijze elementen contrasteren mooi met de witte en passen precies bij het dak. Het is wat je noemt een hedendaags kleurenschema. De beek naast de woning geeft deze een idyllische sfeer. Dit huis past prachtig in zijn omgeving. Traditionele huizen met een moderne twist zijn schitterend.

Keuken

De industriële elementen (de hanglamp, het keukenblok) in deze ruimte zorgen voor een hedendaagse ambiance. Vooral de keuken heeft de openheid die we associëren met moderne woningen. Het lichte plafond gaan bijzondere interactie aan met de vloer waardoor er een mooi vlakken spel ontstaat. Het design van de keuken is hedendaags, maar toch ook zeer tijdloos. De verlichting speelt natuurlijk een centrale rol in deze keuken: de ramen zorgen voor het nodige daglicht, terwijl de ledverlichting rond het plafond in de avond sfeer brengt. Dit is de moderne keuken waar je direct voor tekent!

Hal

We lopen de hal binnen en ervaren de hedendaagse ambiance. De vloer laat een prachtig spel van gevarieerde vlakken zien dat samen met de trap een krachtige look geeft aan de hal. We hebben een mooie doorkijk waar we een goede indruk van de sfeer van het huis krijgen. Het is ruim van opzet en heeft vele lichte oppervlakken en bijzondere vakken en uitsneden waardoor er op visueel gebied heel wat te beleven valt. Een ander belangrijk concept is de transparantie. Het daglicht dringt diep het interieur binnen en brengt het tot leven. Deze experts kunnen de ideale hal realiseren.

Eetgedeelte

Hier treffen we de eetkamer. Het lichte kleurenschema is ook hier dominant. Samen met de warme houten tafel en de zwarte stoelen word een moderne setting gecreëerd die helemaal in de sfeer van het huis past. Deze eetkamer annex keuken heeft een schitterende natuurlijke lichtval waar je van blijft genieten. Een heldere kamer zorgt voor een goede woonsfeer en een goed humeur. Wat wil je nog meer?

Fris

Een frisse badkamer in de ochtend natuurlijk! Deze ruimte heeft alles om je s´ochtends vroeg de dag kwiek te laten beginnen: een frisse limoen groene wand, een industriële waskom en een minimalistische ontwerptrant  die zorgt voor de nodige visuele rust. Met welk been je ook uit bed gestapt bent, in deze badkamer fleur je elke dag weer op. Een belangrijke factor is natuurlijk het daglicht dat door de ramen schijnt en in de spiegel gereflecteerd wordt. Genieten van een lichte ambiance werkt gewoon revitaliserent. 

Ideeën voor je elegante woonkamer vind je hier.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!