Schoonmaken terwijl je slaapt? Het kan!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Canal Loft Amsterdam, Ethnic Chic - Home Couture Ethnic Chic - Home Couture Modern Living Room
Loading admin actions …

Er zijn maar weinig mensen die fan zijn van schoonmaken. We kunnen gerust stellen dat het één van die dingen is die we liever helemaal niet doen. Helaas komen we dagelijks dingen tegen in huis die moeten worden schoongemaakt. En hoe langer we het schoonmaakwerk uitstellen, hoe moeilijker het wordt om dingen nog goed schoon te krijgen. Gelukkig zijn er een aantal klusjes die we kunnen doen zonder er echt actief mee bezig te zijn. Er zijn dingen in huis die we kunnen schoonmaken zonder urenlang te boenen. Welke dat zijn? Daar gaan we in dit Ideabook dieper op in. We vertellen je meer over vijf dingen in huis die je tijdens je slaap kunt schoonmaken. Benieuwd geworden welke dat zijn? Lees dan snel verder!

De douchekop schoonmaken

Kalkafzetting is de grootste vijand van de schoonmaker van de badkamer Door kalk kan onder meer de douchekop verstoppen, wat van invloed kan zijn op de hoeveelheid water dat eruit komt. Om de douchekop te reinigen, vul je een plastic zakje met azijn. Je bevestigt het zakje om de douchekop, zodat deze wordt ondergedompeld in de azijn. Je kunt het zakje om de hals van de douchekop vastmaken met een touwtje en het zo een hele nacht laten staan. In de ochtend is het kalk door de azijn volledig verdwenen en hoef je alleen nog maar even het zakje te verwijderen.

Aangekoekte pannen schoonmaken

Voor veel huishoudelijke klusjes is citroensap een uitstekend schoonmaakmiddel. Zo is het een goed oplosmiddel om een aangebakken pan schoon te maken. Hoe ga je te werk? Je giet een flinke scheut citroensap, eventueel aangelengd met heet water, in de aangebrande pan tot het aangekoekte gedeelte onder het citroensap verdwijnt. Vervolgens  laat je het de hele nacht inweken. ’s Ochtends hoef je de pan alleen nog maar even af te gieten en om te spoelen.

Het gasfornuis schoonmaken

Het schoonmaken van een vet gasfornuis kan een vermoeiende klus zijn. Bevestig daarom voordat je naar bed gaat om elke brander een grote plastic zak met kwark kopje ammoniak. Laat dit de  hele nacht inweken en veeg het oppervlak de volgende dag gemakkelijk met een spons schoon. Makkelijker kan het niet.

De fluitketel ontkalken

We blijven in de keuken. Na verloop van tijd kan kalkaanslag de binnenkant van je fluitketel behoorlijk vies maken. Om je fluitketel schoon te maken, snijd je een citroen in grote plakken, leg je deze in de fluitketel en voeg water toe. Je brengt het geheel aan de kook, haalt de fluitketel van het vuur en laat het een nacht staan. Het citroenzuur van de citroen zal het kalk losmaken. Gooi het mengsel van fruit en water in de ochtend weg en spoel de fluitketel na voordat je het weer gaat gebruiken.

Rode wijnvlekken verwijderen

Als je rode wijnvlekken op je favoriete kleding- of meubelstuk hebt gemaakt, bestrooi je de vlek met zout en bedek je het met soda. Het zout absorbeert de vlek, terwijl het koolzuur en natrium van de soda de vlek verwijderd. Laat het een nachtje intrekken om ervoor te zorgen dat het zout en soda goed hun werk kunnen doen. 

Meer weten over schoonmaken? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!