10 ideeën voor je hal: je visite zal versteld staan! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 ideeën voor je hal: je visite zal versteld staan!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Classic style corridor, hallway and stairs by Kerim Çarmıklı İç Mimarlık Classic
Loading admin actions …

Je weet wat ze zeggen over eerste indrukken. Wanneer je jezelf en je bezoekers wilt verrassen, dan kun je zeker je hal niet die rommelige ruimte laten met verkeerde meubels, lelijk behang en verlichting die 15 jaar geleden in de mode was. 

Of je het nu de hal of de foyer noemt, feit blijft dat het een mooie en praktische ruimte moet zijn, tenzij je wilt dat mensen zich omdraaien en wegvluchten zodra ze binnenkomen. Dus, wees slim en stijlvol met deze 10 simpele tips om er zeker van te zijn dat je je gasten in stijl begroet.

Haal ze naar binnen

Private Residence, Surrey Modern Corridor, Hallway and Staircase by Nice Brew Interior Design Modern
Nice Brew Interior Design

Private Residence, Surrey

Nice Brew Interior Design

Een loper is een slimme manier om je gasten naar binnen te trekken maar dan moet je deze wel vrij van meubels houden zodat de hal een gevoel van openheid uitstraalt. Laat hem niet tot in de gehele hal doorlopen, de deur moet gemakkelijk kunnen openen. 

homify tip: Wil je de loper niet wassen? Verf er dan een op je vloer.

Vang het licht

Het is simpel maar heel effectief – hang een spiegel op. Plaats deze op zo'n manier zodat hij het licht vangt (daglicht of kunstlicht) en zo wat glans toevoegt aan je donkere hal. 

Een spiegel is een goede truc om extra ruimte te creëren door een beperkte ruimte visueel te verruimen. Zorg ervoor dat deze niet te groot of te klein is—hij moet in verhouding zijn met de ruimte van de hal.

Breng wat vibratie binnen

Family Home in Winchester's Sleepers Hill Classic style corridor, hallway and stairs by Martin Gardner Photography Classic
Martin Gardner Photography

Family Home in Winchester's Sleepers Hill

Martin Gardner Photography

Niemand dwingt je om alles neutraal te houden – wanneer je gek bent op een uitsprekende kleur zoals warm rood of funky oranje, kies daar dan ook voor. Voeg een vleugje van die vriendelijke toon toe aan je hal (ofwel met verf, behang, een kleed of accessoires) om een warm welkom neer te zetten voor je vrienden.

Geef je muur een wow-factor

E2 PAVILION ECO HOUSE, BLACKHEATH Modern Corridor, Hallway and Staircase by E2 Architecture + Interiors Modern
E2 Architecture + Interiors

E2 PAVILION ECO HOUSE, BLACKHEATH

E2 Architecture + Interiors

Vang onmiddellijk de aandacht van je gast via een prachtige display van kunst aan de muur. Ingelijste foto's van familie en vrienden, elegante muurkunst—deze en meer kunnen allemaal een statement maken in je hal. Voeg je hal toe als unieke ruimte aan je woning laat deze niet tot rommelhok verworden.

Plaats meubels

Wanneer je hal een kleine hoek heeft dan kun je daar een tafel of stoel plaatsen zodat de entree gezelligheid uitstraalt. En zorg ervoor dat de stoel stijl uitstraalt met wat kleurrijke stof of een levendig patroon of met een simpel kussentje.

De hoogte van de verlichting

Family Home in Winchester's Sleepers Hill Classic style corridor, hallway and stairs by Martin Gardner Photography Classic
Martin Gardner Photography

Family Home in Winchester's Sleepers Hill

Martin Gardner Photography

Voor de plafondlampen plaats je de hanglamp of kroonluchter bij voorkeur ongeveer twee meter boven de grond. Wanneer je deze hoger hangt dan riskeer je het visuele effect ervan te verliezen. Hang je hem lager dan word je hal optisch kleiner (en stoten sommige gasten ertegenaan).

Eenvoudige verlichting

Hou het niet bij hanglampen: een tafellamp kan ook een uitnodigende glans hebben. Hou de onderkant slank zodat de lamp niet te overdadig lijkt, vooral wanneer je deze op een smalle tafel plaatst. 

Veiligheid boven alles! Zorg ervoor dat je een goede elektricien inschakelt voor meer ingewikkelde verlichtingszaken.

Wil je je meer inspiratie qua verlichting? Kijk dan hier voor meer ideeën.

Hou de vloer leeg

industrial  by Loaf, Industrial Metal
Loaf

Mish-Mesh storage

Loaf

Het leven gaat door en zo ook de modderige voetstappen die je hal binnenkomen. Plaats de vieze en natte schoenen op plastic rekken of in een mand in de hal (netjes onder een bank of in een kast geplaatst) om zo de kans op vieze voetstappen door het hele huis te beperken. 

Dit voorkomt ook putten in je houten vloer.

Beperk losse spullen

Je zult de hoeveelheid spullen in de hal moeten beperken. Haken, rekken en dozen kunnen op goede wijze dienen als opbergruimte voor sjaals, handschoenen, speelgoed en andere zaken. Geef elk gezinslid haar/zijn eigen lade voor post en schoolspullen.

Tip: Kijk hier verder voor slimme opbergideeën voor je hal!

Zorg voor een prettige geur

Voeg ten slotte een charmante touch toe als welkom voor je gasten—een aangename geur. Kaarsen, een aroma of potpourri doen wonderen maar er gaat niks boven een vaas met verse bloemen of potplant.

Modern Houses by Casas inHAUS Modern

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!